Theatersport voor uw school?

Basisscholen

 

Workshop theatersport

Wilt u uw creatieve lesuren eens anders invullen? Of wilt u juist de onderlinge band tussen de leerlingen versterken? Denk dan eens aan een workshop theatersport. De kinderen leren daarbij ja zeggen tegen onverwachte situaties, ze leren elkaar vertrouwen en zien heel mooie, andere kanten van elkaar. Want net dat ene stille jongetje blijkt verrassend veel fantasie te hebben. En net dat meisje dat meestal zo druk doet, kan heel ondersteunend improviseren. Of dat kind dat anders niet zo tot z’n recht komt, krijgt de groep mee door zijn prachtige invallen.

 

Zeker voor de groepen 7 (aan het eind van het schooljaar) en 8 (aan het begin van het schooljaar) is theatersport een middel om te binden. De leerlingen groeien bijna uit hun kinderschoenen. Ze hebben zin in de tijd die voor hen ligt. En theatersport kunt u dan inzetten om net dat laatste gezamenlijke jaar leuk en ontspannen te beginnen. Bij een workshop theatersport is er aandacht voor ieder uniek kind. Want theatersporten, dat kun je niet in je eentje. Je hebt elkaar en elkaars kwaliteiten nodig. Net als in het echte leven. En dat laten we zien en ervaren tijdens een workshop waarbij een heleboel lol te beleven valt.

Locatie: een klas- of gymlokaal
Tijdsduur workshop: 1,5 – 2 uur.

 

Schoolteams

Daar staat u dan: aan het begin van een nieuw schooljaar, als lid van een nieuw team. U heeft een verantwoordelijke baan en u wilt successen vieren sparren, stoom afblazen, advies inwinnen tijdens het schooljaar dat voor u ligt. Dan is het wel handig als u elkaar een beetje kent. Met een workshop theatersport gaat dat snel, heel snel.

 

Op een laagdrempelige manier dagen we u uit om uw fantasie te gebruiken en om elkaar te vertrouwen. Met improvisatie-opdrachten en –spelvormen waarmee u veel plezier beleeft. U doet dingen waarvan u niet wist dat u ze in zich had. En als u het tijdens een scène even niet meer weet, helpen uw collega’s u. Zo leert u hen snel kennen. Want in de wereld van improvisatie kan alles. En als u eenmaal met uw collega in een glazen koets heeft gezeten, een paardenkapsalon heeft opgezet of de Olympische Sport knikkerskiën heeft beoefend, dan weet u elkaar in het echte leven ook gemakkelijker te vinden.

 

Locatie: een klas- of gymlokaal
Tijdsduur: in overleg

 

Middelbare scholen

Leerlingen/ Studenten

 

Op hun cognitieve vaardigheden wordt voortdurend een beroep gedaan. Maar soms is het goed om de kant van de impulsen, van de fantasie meer de vrije loop te laten. Bijvoorbeeld bij de start van een project. Theatersport kan daarbij helpen. Want tijdens een workshop theatersport halen we leerlingen/ studenten ‘uit hun hoofd’. We leren ze ja-zeggen tegen onverwachte situaties, samen te werken en voort te bouwen op de ideeën van anderen. Want ‘ja maar’ brengt je niet verder.

Een workshop theatersport is ook goed voor het verstevigen van de onderlinge band. Want het is een belevenis op zich. Met veel vrolijke momenten. Ideaal om elkaar beter te leren kennen.

 

Locatie: bv. een leslokaal of een gymzaal
Tijdsduur workshop: 2 uur

 

Meer informatie?

Stuur een mail naar bruintapijt@outlook.com met uw naam, telefoonnummer en een toelichting op uw wensen/ideeën en wij nemen snel contact met u op.

Advertenties